Λόγος Δημάρχου Πεντέλης στην Τελετή αλλαγής Αντιδημάρχων στη Ν.Πεντέλη

DSK_IMG_4465Κύριοι συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης, εκλεκτοί φίλοι Νεοπεντελιώτες, η ημέρα σήμερα είναι σημαντική γιατί στη σχεδίαση που υπάρχει για την Καλλικρατική Αυτοδιοίκηση, για τεράστιους Δήμους με ένα Κέντρο Διοίκησης, εμείς και προεκλογικά και τώρα, έχουμε την άποψη και την στηρίζουμε, ότι κάθε Δημοτική Κοινότητα έχει οντότητα, προσωπικότητα και η λειτουργία της συντελεί στη συνοχή της κοινωνίας και κυρίως στην αποκέντρωση... 

 

Κύριοι συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης, εκλεκτοί φίλοι Νεοπεντελιώτες,

 

Η ημέρα σήμερα είναι σημαντική γιατί στη σχεδίαση που υπάρχει για την Καλλικρατική Αυτοδιοίκηση, για τεράστιους Δήμους με ένα Κέντρο Διοίκησης, εμείς και προεκλογικά και τώρα, έχουμε την άποψη και την στηρίζουμε ότι κάθε Δημοτική Κοινότητα έχει οντότητα, προσωπικότητα και η λειτουργία της συντελεί στη συνοχή της κοινωνίας και κυρίως στην αποκέντρωση. Με αυτές τις σκέψεις θέλω να πιστεύω και το στηρίζουμε, ότι ο παλιός Δήμος Πεντέλης έχει τη δική του ιστορία, προοπτική και λειτουργία, ο Δήμος Ν. Πεντέλης το ίδιο και ο Δήμος Μελισσίων το ίδιο. Άρα αυτό που είπαμε προεκλογικά το τηρούμε και μετεκλογικά. Αυτονομία, αυτάρκεια σε τοπικό επίπεδο και επίλυση όλων των προβλημάτων στο τόπο. Για μένα ήταν είναι και θα είναι αδιανόητο ο κάτοικος της Ν. Πεντέλης που θέλει να λύσει πρόβλημά της καθημερινότητάς του, να έρχεται στα Μελίσσια και να απευθύνεται εκεί για να το λύσει. Με βάση τη σκέψη αυτή τα δυόμιση χρόνια της διοίκησης μας, ισχυροποιούμε το τοπικό Αντιδήμαρχο ώστε να έχει αυτός με την εξουσιοδότηση του Δημάρχου, την οποία θα εγχειρήσω στον νέο Αντιδήμαρχο , όπως έκανα και με τον παλιό, όλες τις αρμοδιότητες που υλοποιούν αυτή μας τη Στρατηγική. Αυτονομία, αυτάρκεια σε τοπικό επίπεδο. Άρα η φιλοσοφία η δική μας είναι μια φιλοσοφία στη γραμμή της οποίας προχωράμε. Σε αυτή τη διαδικασία της λειτουργίας μας θεωρώ ότι, η λειτουργία του κ. Αποστολόπουλου ήταν καθόλα συνεπής και δημόσια τον ευχαριστώ προφορικά όπως και έγγραφα με την επιστολή που θα του επιδώσω αμέσως μετά.

Αγαπητοί μου θα ήθελα να σας πω ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια τέτοια εθνική, κοινωνική και παγκόσμια κατάσταση που τα αυτονόητα δεν είναι δεδομένα. Και όταν λέω αυτονόητα αναφέρομαι στο αυτονόητο γεμάτο τραπέζι, αναφέρομαι στην αυτονόητη σχέση ευθύνης εξουσίας πολίτη και , έτσι έχουμε φτάσει να έχουμε μία διχασμένη κοινωνία.

Μια κοινωνία που υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων 10-15% που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κρίση, καθώς και μια κοινωνία ενός 30% για τους οποίους και το φαγητό είναι ζητούμενο. Άρα το πρώτο με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως εξουσίΑ, ήταν να αποκαταστήσουμε τα αυτονόητα. Ένα από αυτά τα αυτονόητα που αποκαταστήσαμε είναι ότι, αφεντικό στη λειτουργία μας είναι ο πολίτης. Και θέλω αυτό να περάσει μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο. Ο πολίτης που έρχεται για να λύσει το πρόβλημα του, θα πρέπει να ξέρουμε ότι είναι στη πρώτη προτεραιότητα και λειτουργικά στη διαδικασία μας θα πρέπει αυτό να το υλοποιούμε. Ο πολίτης θέτει το πρόβλημα και εμείς κάνουμε την αυτοψία για να έχουμε εικόνα, λύνουμε το πρόβλημα και ενημερώνουμε το πολίτη.

Άρα, πρόβλημα, αυτοψία, επίλυση, ενημέρωση του πολίτη. Αυτά τα τέσσερα στάδια που είχαμε θέσει και προεκλογικά για μένα είναι κυρίαρχα. Κύρια όμως επιτυχία μας στη διαδικασία λειτουργίας μας, ήτανε η εγκατάσταση του άλλου πνεύματος στη διοίκηση μας .Χαίρομαι γιατί περνώντας 5.30-5.40 η ώρα κάθε πρωί από τη Ν. Πεντέλη, βλέπω τα αυτοκίνητα της καθαριότητας στο καθήκον. Το ίδιο και στη Πεντέλη, το ίδιο και στα Μελίσσια . Χαίρομαι ακόμη ιδιαίτερα, γατί εκείνη την ώρα μαζί με εσάς, είναι αυτοί που σας διοικούν, οι αιρετοί Αντιδήμαρχοι. Δεν θα δεχθώ ποτέ, να δουλεύει ο εργαζόμενος από τις 5.30 και εμείς να κοιμόμαστε σπίτια μας. Γιατί είπαμε δύο λέξεις αγαπητοί μου και τις λέω αυτές τις δύο λέξεις, γι΄ αυτούς που κάνετε διοίκηση και είστε στην πρώτη σειρά πέντε – έξι Αντιδήμαρχοι , πρώην και νυν και μέλλοντες. Θέλω να ξέρετε ότι στη διοίκηση δύο λέξεις σου δίνουν τα πάντα . Και οι λέξεις αυτές είναι, Δίκαιο και Παράδειγμα. Εάν ο εργαζόμενος φεύγει και έχει δικαιωθεί , έχει βρει το δίκιο του ή το άδικό του, τότε είμαστε σωστοί.

Θεωρώ λοιπόν ότι την εγκατάσταση του άλλου πνεύματος την επιτύχαμε με αίμα και το εννοώ το αίμα, επί 24ωρου βάσεως λειτουργία, πολλές φορές με ανθρώπους εργαζόμενους που είχαν άλλο σύστημα και δεν καταλάβαιναν τι θα πει ωράριο, εισήγηση , θέση , καθηκοντολόγιο, απόδοση ευθύνης...αυτά ήταν καινούργια .

Πιστεύω στην αναγκαιότητα εκπόνησης μελέτης βιωσιμότητας κατά Δήμο, η οποία στηριζόμενη σε ένα σωστό Οργανισμό Εσωτερικής λειτουργίας , που λειτουργεί με νέο αυτοδιοικητικό σύστημα ISO, μπορεί η αυτοδιοίκηση να βγει από την κρίση.

Τα αυτονόητα λοιπόν είναι ζητούμενα. Σας λέω λοιπόν ότι δεν είστε όλοι ισοι οι υπάλληλοι. Υπάρχουν διευθυντές, υπάρχουν τμηματάρχες, υπάρχουν υπάλληλοι, με διαφορετική μισθοδοσία, με διαφορετική αρμοδιότητα και υπάρχει και κάποιος που κυβερνά, ένας. Η Δημοκρατία αγαπητοί μου, είναι έννοια πλήρης ελευθερίας, στο αποφαντικό κομμάτι, όχι στο εκτελεστικό. Μην νομίσει κανένας ότι στο εκτελεστικό κομμάτι έχουμε Δημοκρατία. Στο εκτελεστικό κομμάτι λέει ο αρχηγός, κάνει ο υπαρχηγός, λέει ο υπαρχηγός κάνει ο διευθυντής, λέει ο διευθυντής κάνει ο υπάλληλος. Δεν είναι αλαλούμ. Και προς Θεού δεν είμαστε όλοι για όλα. Ο καθένας είναι διαφορετική προσωπικότητα, με διαφορετικό καθηκοντολόγιο, με διαφορετικές υποχρεώσεις. Είναι αδιανόητο για μένα, σαρανταοκτώ ακριβώς χρόνια στη Διοίκηση ανθρώπων, να αισθάνομαι ότι στη λειτουργία μας δεν έχουμε καταλάβει ότι υπάρχει ιεραρχία, ότι υπάρχει οργανόγραμμα, ότι υπάρχει εισήγηση, ότι υπάρχει απόφαση και ότι υπάρχει εκτέλεση. Μέχρι να πάρουνε τα αρμόδια όργανα τα αποφαντικά τις αποφάσεις τους, ισχύουν πλήρως οι δημοκρατικές διαδικασίες. Από την ώρα που πάρουμε το χαρτί και λέει το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, γι΄αυτό άλλωστε και ο Δήμαρχος δεν ψηφίζει, είναι εισηγητικό όργανο και εκτελεστικό καθαρά, παίρνουμε την απόφαση και τρέχουμε για να την υλοποιήσουμε.

Αυτή λοιπόν η λειτουργία θεωρώ ότι σέβεται το πολίτη και εμάς. Είναι αδιανόητο να περιμένουμε κάθε τρίμηνο τέσσερεις – πέντε τεχνοκράτες Ευρωπαίους , να έρχονται για να ελέγξουν την αυτονόητη λειτουργία μας.

Η λειτουργία μας λοιπόν και η φιλοσοφία μας που υπήρξε αυτή την τριετία , ήταν όπως σας περιγράφθηκε και βρίσκοντας μια οικονομική τρύπα στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων, προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι.

Ευτυχώς η Πατρίδα μας άκουσε και μας δάνεισε 5.000.000 € για να δώσουμε τα ληξιπρόθεσμα. Έτσι και Νεοπεντελιώτες και Πεντελιώτες και κυρίως Μελισσιώτες πήραν τα λεφτά που η λειτουργία της προηγούμενης διοίκησης τους είχε δημιουργήσει χρέος .

Αγαπητοί μου , η Ν.Πεντέλη αποτελεί ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Ν.Α πλευράς του Πεντελικού σε ότι αφορά και εντός οικιστικού ιστού κομμάτι και σε ότι αφορά σε εκτός οικιστικού ιστού κομμάτι. Θεωρώ ότι είναι χτισμένη με πολύ καλά πολεοδομικά δεδομένα , αφού οι αρτιότητες 400-500 μέτρα και οι συντελεστές δόμησης 0,5 και 0,6 είναι συντελεστές δόμησης, οι οποίοι ακόμη δίνουν περιθώρια αναπνοής και ανάσας.

Αυτός λοιπόν ο τόπος, αν δεν έχουμε να του προσθέσουμε τίποτα τουλάχιστον να μη του χαλάσουμε κάτι από τα βασικά του λειτουργήματα .

Αγαπητέ μου κύριε Καβουρίδη, η καθημερινότητα είναι για τον τοπικό Αντιδήμαρχο η σοβαρότερη αποστολή. Και όταν λέω καθημερινότητα όσοι με ξέρουν τα δεκαέξι χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, θα σας πουν πως την εννοώ. Η Αυτοδιοίκηση είναι ράσο, είναι μεράκι, είναι προσφορά. Καθημερινότητα σημαίνει ότι φτύνω αίμα για να μην πάθει κακό η πόλη μου και τρέχω στο πρόβλημα του κάθε ενός πολίτη, για να το επιλύσω.

Η καθημερινότητα λοιπόν είναι το πρώτο στοιχείο για να κρατήσουμε τη πόλη ζωντανή και ιδίως τα καλοκαίρια και το χειμώνα. Άρα λοιπόν όπως καταλαβαίνετε μην ακούσω τοπικό Αντιδήμαρχο να μου πει Ιούλιο – Αύγουστο άδεια.

Θα ήθελα να σας πω ότι είναι σε εξέλιξη με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δύο μικρά έργα τα οποία θα ξεκινήσει ο κ. Καβουρίδης. Το ένα είναι στην πλατεία του Αγ. Σίλα, για τις πλάκες που έχουν χαλάσει και το άλλο είναι ακριβώς πάνω από την παιδική χαρά της Κεντρικής πλατείας της Ν.Πεντέλης , τα οποία θα γίνουν σύντομα.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι για τα καλώδια υψηλής τάσεως, συναντήθηκα εχθές με τον Υπουργό δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη στο γραφείο του, του επέδωσα επιστολή επιζητώντας να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ , ώστε να μπορέσουμε να μετακινήσουμε τις κολόνες που τόσα χρόνια περνάνε πάνω από το κομμάτι αυτό της πόλης μας. Παράλληλα ήθελα να σας πω ότι για το γήπεδο της Ν.Πεντέλης μετά από όλες τις παραστάσεις που κάναμε , ο Γεν. Γρ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης , μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπαλλήλου, μας απέρριψε το αίτημα. Και αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει προσφυγή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους , επιδιώκοντας την ισχυροποίηση των χαρτιών της παραχώρησης του γηπέδου που έχει η Κοινότητα της Ν.Πεντέλης .

Σε ότι αφορά το θέμα της λαϊκής αγοράς, έχει τελειώσει η μελέτη, η εισήγηση της επιτροπής είναι η λαϊκή αγορά να πάει τέρμα Περικλέους , ώστε να μπορούν οι Πεντελιώτες να έρχονται από τη Σουβαλιώτου και να μην επιβαρύνεται ο οικιστικός ιστός της Ν.Πεντέλης , που έχει τόσο επιβαρυνθεί με την κακή λειτουργία της κεντρικής πλατείας .

Σε ότι αφορά το σχέδιο της 25ης Μαρτίου, θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να προωθηθεί στη τελική του φάση.

Αγαπητοί μου πλέον αυτών , στη διαδικασία λειτουργίας μας και στη συνεργασία που είχα με το Θόδωρο τον Αποστολόπουλο, κάναμε κάτι πολύ μεγάλο που δεν φαίνεται. Το πολύ μεγάλο εκτός από την αλλαγή πνεύματος στην λειτουργία συνολικά του Δήμου, είναι το φιλανθρωπικό μας έργο σε πλήρη και σε συνεχή συνεργασία με το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πεντέλης

Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν κάθε μήνα 500 οικογένειες Μελισσιώτισες, Νεοπεντελιώτισες και Πεντελιώτισες, οι οποίες παίρνουν τα τρόφιμά τους από το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση, το οποίο με σύμβαση που έχει κάνει με το Εθελοντικό κλιμάκιο , μπορεί να μας παραχωρεί αυτά τα είδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο , που είναι στο Κρυονέρι.

Εδώ θέλω να πω ότι, έχουμε σαν πολίτες μια μεγάλη ευτυχία. Να έχουμε εθελοντές, είναι τα παιδιά που δίνουν το αίμα τους για τον συνάνθρωπο. Είναι μεγάλη δουλειά σήμερα η ελπίδα να δίνεται από αυτούς και οι νέοι μας είναι νέοι που αποδίδουν τα μέγιστα. Φροντίστε οι εργαζόμενοι στο Δήμο, με την κατεύθυνση του Αντιδημάρχου να μπείτε και σε αυτή την εθελοντική διαδικασία προσφοράς.

Ζητάμε από αυτόν που τα έχει να στηρίξει τον αγώνα μας. Και το λέω στον καινούργιο τοπικό Αντιδήμαρχο, ζητάμε του χτυπάμε την πόρτα και του λέμε ότι έχουμε πρόβλημα και θέλουμε βοήθεια για αυτό. Προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα, αλλά είναι ανάγκη σήμερα που η χορηγία δεν είναι αίτηση, είναι απαίτηση. Όποιος τα έχει πρέπει να στηρίξει το διπλανό του. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι υπάρχει βασική ανάγκη να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις κοινωνίες και τους ανθρώπους οι οποίοι είναι σήμερα στο παρά πέντε.

Προσέχετε, κοιτάτε γύρω σας, ποιος έχει ανάγκη, ποιος πονάει, δεν κάνουμε τίποτα, δεν είμαστε εξουσία, δεν μαζεύουμε καθαριότητα, δεν κάνουμε τίποτα αν ένας άνθρωπος ή ένα παιδάκι πάθει κάτι. Ήδη θα σας ανακοινώσω και είναι η πρώτη φορά που το λέω ότι είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, ο οποίος κάνει προσπάθεια να ενταχθεί στο πρόγραμμα διάθεσης γάλατος ΔΕΛΤΑ σε όλα τα σχολεία. Στηρίξτε το ανθρωπιστικό μας πρόσωπο, στηρίξτε τον εθελοντισμό.

Αγαπητοί μου, η Διοίκηση μας έχει ένα – ενάμιση χρόνο ακόμη. Του χρόνου περίπου τέλος Μαΐου, θα γίνουν οι εκλογές. Σε αυτή την διαδικασία λειτουργίας μας πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες, ότι πέρασε μια Διοίκηση που είχε τα εξής χαρακτηριστικά.

Πρώτον το αυτονόητο δεν έκλεβε.

Δεύτερο, δούλευε επί 24ωρου βάσεως.

Τρίτο, είχε τη λιτότητα στη Διοίκηση.

Τέταρτο, το ανθρωπιστικό μας πρόσωπο σε όλους.

Πέμπτο, τη στήριξη του περιβάλλοντος και το νοικοκύρεμα με πιστή τήρηση των διαδικασιών.

Ξέρετε που έφτυσα στην κυριολεξία αίμα? Nα πείσω τους εργαζόμενους ότι το χαρτί που φέρνουν έχει εισήγηση. Δεν αποφασίζει ο Δήμαρχος. Εισηγείται ο εργαζόμενος και αποφασίζουμε.

Αυτή η διαδικασία του έλα εδώ, πάρε αυτό, κάνε το έτσι, είναι η αιτία που μας οδήγησε εδώ ως Αυτοδιοίκηση .

Αγαπητοί μου τελειώνοντας, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να δώσω κατ΄ αρχήν την επιστολή μου και να τη διαβάσω δημόσια, στον αποχωρούντα Αντιδήμαρχο φίλο μου εκλεκτό και καλό συνεργάτη μου, το Θόδωρο τον Αποστολόπουλο, ο οποίος τίμησε εις το ακέραιο την εμπιστοσύνη μου. Εγώ σπάνια μιλάω απόλυτα και για το Θόδωρο μιλάω απόλυτα. Τίμησε στο ακέραιο την εμπιστοσύνη μου.

Κύριε Αποστολόπουλε, φίλε Θεόδωρε με την ευκαιρία της λήξης της θητείας σου ως Τοπικού Αντιδημάρχου στην Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης στο διάστημα από 1-3-2012 έως 30-4-2013 θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία μας και για την προσφορά σου στους πολίτες της πόλης μας.

Η λειτουργία σου ήταν συνεπής στις υποσχέσεις που δώσαμε προεκλογικά στους πολίτες του Δήμου μας για διοίκηση με διαφάνεια, σεμνότητα, λιτότητα, δικαιοσύνη και παράδειγμα. Συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα μας.

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!.

Αγαπητοί μου θα ήθελα να σας πω, ότι πιστός στις αρχές μου ότι είναι ανάγκη στη διοίκηση να δοκιμάζονται όλοι, επεδίωξα να γίνει η εναλλαγή στις Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης και Ν.Πεντέλης, ανά μικρό χρονικό διάστημα που είναι οι 14 μήνες, με δεδομένο ότι αυτή η θητεία είναι τριάμισι χρόνια.

Ελπίζω με την βοήθεια του Θεού και τη δική σας εμπιστοσύνη να είμαστε και την επόμενη πενταετία που η θητεία θα είναι πέντε έτη, οι χρόνοι θα είναι μεγαλύτεροι.

Ήταν η σειρά του κ. Καβουρίδη να γίνει τοπικός Αντιδήμαρχος, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αξιοσύνη του ανθρώπου και την εμπιστοσύνη που τον περιβάλλω.

«Ορίζω λοιπόν από 1η Μαΐου του 2013 Αντιδήμαρχο Ν. Πεντέλης το δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Καβουρίδη, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί με τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, γραφείο κίνησης, συντήρησης και επισκευής μηχανολογικού εξοπλισμού, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου , προμηθειών, πολιτικής προστασίας, της λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας εντός της Δημοτικής Κοινότητας, των παιδικών χαρών, τη λειτουργία και τη συντήρηση των κτιρίων του ΝΠΔΔ των σχολικών κτιρίων, των δημοτικών κτιρίων.

Αντώνη, καλή επιτυχία στο έργο σου!

Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης

Δήμαρχος Πεντέλης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν64
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261490

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση