Λόγος Δημάρχου Πεντέλης Δημήτριου Στεργίου-Καψάλη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

28Okt2012_559 28Okt2012_566 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΤΟΜΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ! 

-Αντισταθείτε με δουλειά, πειθαρχία, αυτοκριτική, απάλειψη του σάπιου, καταδίκη των ριψάσπιδων, επιστροφή των κλοπιμαίων, επιβάλλοντας εξουσίες εθνικής συνείδησης, λιτότητας, εντιμότητας, ανθρωπιάς, εργατικότητας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Πανοσιολογιότατοι,

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

 

Γιορτάζουμε σήμερα μια από τις λαμπρότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας του Έθνους μας. Το ΟΧΙ του Έπους του ’40.

Ο Έλληνας τον Οκτώβριο του 1940:

- Δήλωσε παρών στην ιστορική του κληρονομιά.

- Τεκμηρίωσε με συνέπεια τη συνέχεια του Ελληνισμού.

- Κέρδισε για μια ακόμη φορά την παγκόσμια αναγνώριση.

- Την εποχή που στην Ευρώπη η μπότα του Γερμανικού Φασισμού έκοβε κάθε σκέψη ελεύθερης ανάσας, που όλα φαίνονταν μαύρα και   σκοτεινά, εδώ στην μικρή Ελλάδα, στη Γη του Λεωνίδα, του

Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη, ανέτειλε ηλιαχτίδα Ελπίδας.

 

-Η αδικία, η πρόκληση, η υποτίμηση και ο εξευτελισμός του Φασισμού στην ιστορία, στον άνθρωπο, στις αξίες, λειτούργησαν για τη συσπείρωση, την ηθική ανάταση, τη δίψα για αγώνα υπέρ βωμών και εστιών.

 

-Στα βορειοηπειρωτικά υψώματα για μια ακόμα φορά ο Έλληνας λειτουργεί στον ντορό της διαχρονικής του αποστολής ως θεματοφύλακας του ύψιστου αγαθού, της Ελευθερίας και διδάσκει παγκόσμια πανανθρώπινα ιδανικά, βροντοφωνάζοντας «ΟΧΙ» στο ιταμό Ιταλικό τελεσίγραφο.

 

-Μέσα στις εκτελέσεις, στη βία, στον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, στον παραλογισμό, στην αδικία και στις καταστροφές που άφησε πίσω του ο Γερμανοιταλικός Άξονας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου η ιαχή Αέρα του Έλληνα μαχητή στην Πίνδο και στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, αντίλαλος δύναμης ψυχής και κραυγή αδικίας μας δίνει Παγκόσμια και διαχρονικά διδάγματα.

 

-Στην Πίνδο αρχικά και στο Μπέλες στην συνέχεια απέναντι στις Ιταλικές και Γερμανικές Μεραρχίες ενός βάρβαρου εχθρού αντίστοιχα, ο Έλληνας μόνος εκπρόσωπος της ελευθερίας στην Ευρώπη είναι εκεί όρθιος, πολεμάει και πεθαίνει πιστός στη θέση που η ιστορία τον έχει τάξει.

-Ο βάρβαρος κατακτητής βεβηλώνει την πατρίδα μας πατώντας τα ιερά της χώματα μόνο, ποτέ την Ελληνική ψυχή για να ξεδιπλώσει την ιταμότητά του με εκτελέσεις, εξευτελισμούς και ολοκαυτώματα.

 

-Ο πιο βάρβαρος κατακτητής που ανέδειξε ποτέ η ανθρωπότητα στη σύγχρονη ιστορία που θέλει να διεκδικεί ευρωπαϊκή πολιτιστική φιγούρα, που τα μόνα μνημεία που άφησε να τον θυμούνται οι γενιές είναι τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, το Πικέρμι, η Καισαριανή, τα κρεματόρια του Άουσβιτς και οι αναρίθμητοι τόποι θυσίας των απανταχού αγωνιστών της ελευθερίας.

 

-Οι Γερμανοί δεν σκότωσαν τους αγωνιστές αντιπάλους τους στον πόλεμο και την κατοχή που ακολούθησε, ξεφτίλισαν τον άνθρωπο, βίασαν τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και προσπάθησαν να απαξιώσουν την λεβεντιά και την ανδρεία.

 

- Ο Έλληνας όρθιος αντιστάθηκε σ’ έναν αγώνα αίματος, ηρωϊσμού και θυσίας πάντοτε με βάση τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη τις αρχές και τις αξίες της ιστορικής του κληρονομιάς.

 

Συμπολίτισες – Συμπολίτες,

 

-Εξουσίες στελεχωμένες με ιδιοτελή και ανίκανα εν πολλοίς στελέχη τα τελευταία χρόνια οδήγησαν τον περήφανο λαό μας στην ταπείνωση.

 

-Αντισταθείτε, ο ίδιος εχθρός είναι και πάλι εδώ με άλλα όπλα, άλλα μέσα, άλλη μορφή σκληρότερη και πιο ύπουλη.

 

-Αντισταθείτε με δουλειά, πειθαρχία, αυτοκριτική, απάλειψη του σάπιου, καταδίκη των ριψάσπιδων, επιστροφή των κλοπιμαίων, επιβάλλοντας εξουσίες εθνικής συνείδησης, λιτότητας, εντιμότητας, ανθρωπιάς, εργατικότητας.

 

-Η πατρίδα μας είναι όμορφη, είναι πλούσια, είναι μόνιμος στόχος.

 

-Καταστροφή μας ο διχασμός, νίκη μας η ομόνοια.

 

-Η πατρίδα μας, μας ανήκει, ανήκει σε όλους μας στον καθένα χωριστά και σε όλους μας, οι λειτουργίες και οι αποφάσεις μας οδηγούν το παρόν και το μέλλον της, η λογική και το εθνικό συμφέρον δίνουν σωστές αποφάσεις το συναίσθημα και οι σκληροπυρηνικές κομματοκεντρικές αγκυλώσεις του χτες δεν χωράνε πλέον, Ανθρώπους θέλουμε, άτομα αναζητάμε και όχι συστήματα.

 

Μην ξεχνάτε ότι οι εξουσίες αντιπροσωπεύουν τις Κοινωνίες που τις εκλέγουν, η νίκη είναι στις επιλογές μας.

 

-Η Ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο για μας και την πατρίδα γεννιέται και στηρίζεται, στον αγώνα μας, στους νέους μας και στα μηνύματα της ένδοξης σελίδας της Ελληνικής Ιστορίας του 40 που έγραψαν οι πρόγονοί μας και δείχνουν το δρόμο για την πραγματική Ελλάδα, την Ελλάδα των Ελλήνων για τους Έλληνες που θέλουμε και μπορούμε να ξαναχτίσουμε.

 

 

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.

 

 

Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης

Δήμαρχος Πεντέλης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν173
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263895

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση