Η απαξίωση του "Καλλικράτη", οι Δασικοί Χάρτες και η διανομή Μεθαδόνης στα μικρά νοσοκομεία του Δήμου...

..."Με καταγγελτικό και αποκαλυπτικό λόγο για όσα αποφασίζει το Κράτος πριν από εμάς και εμάς, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης προσπαθεί και πάλι να αφυπνίσει εφησυχασμένες συνειδήσεις..."

DSK-___27_copy

..."Το ΔΙΚΑΙΟ είναι αυτό που καταξιώνει τις εξουσίες..."

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/8/2011

ΘΕΜΑ: Διανομή μεθαδόνης στα μικρά νοσοκομεία του Δήμου Πεντέλης, Δασικοί χάρτες και απαξίωση του ρόλου του «Καλλικράτη»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Με καταγγελτικό λόγο, ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τα όσα αποφασίζει το Κράτος πριν από εμάς για εμάς, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης προσπάθησε να αφυπνίσει για μια ακόμη φορά εφησυχασμένες συνειδήσεις , με την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων των 22.00 του Κontra Channel την Τρίτη 23 Αυγούστου.

Το θέμα που συζητήθηκε κατ΄ αρχάς, ήταν η μεταφορά της διανομής μεθαδόνης στα νοσοκομεία της Αττικής. Ο Δήμαρχος ήταν σαφής στην αρχική του θέση και τόνισε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στην στρατηγική του Κράτους για μοίρασμα του προβλήματος της Αθήνας και του Πειραιά σε όλα τα νοσοκομεία, μικρά και μεγάλα της Περιφέρειας Αττικής.

Η θέση του υπουργού Υγείας σε ένα δήμο των 50.000 κατοίκων να αναπτύξει τρία σημεία διανομής μεθαδόνης, εκ των οποίων τα δύο σε μικρά συνοικιακά νοσοκομεία, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να «μολύνει» τον οικιστικό ιστό του Δήμου μας με όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τους ασθενείς. Παράλληλα, να καταντήσει τα μικρά συνοικιακά νοσοκομεία από ιατρεία πρόληψης σε άντρο της παρανομίας.

Ρωτάμε τον υπουργό Υγείας, επειδή μίλησε για επιμερισμό του προβλήματος: Έχει η Πεντέλη τόσους ασθενείς στα ναρκωτικά που χρειάζεται τρία νοσοκομεία, ένα μεγάλο και δύο μικρά, για να θεραπευτούν ή μήπως με την απόφαση του αυτή μεταφέρει το πρόβλημα στο σπίτι μας;;

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στους δασικούς χάρτες και τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή τους. Πρόβλημα τεράστιο που ταλανίζει τους κατοίκους της Πεντέλης, διότι είναι μια περιοχή κτισμένη με άδειες και χωρίς αυθαίρετα. Σήμερα δε, καλούνται να λογοδοτήσουν γιατί το 1937, ΄39 και ΄45 ήταν δασική περιοχή (και μόνο αυτή ήταν τότε) και δεν ήταν δάσος μέχρι το Σύνταγμα. Το ίδιο δε θέμα, η νομιμοποίηση των κτισμάτων δηλαδή, να θεωρείται με δύο συστήματα αναφοράς. Το ένα το δασικό παράνομο και το άλλο το πολεοδομικά νόμιμο. Και αυτά και τα δυο να εφαρμόζονται μόνο στην Πεντέλη. Αυτή είναι η εφαρμογή δικαίου του Κράτους;;

Ο παραλογισμός, που διαφαίνεται στις σοβαρές αυτές αποφάσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αναδεικνύει το κυρίαρχο πρόβλημα το οποίο είναι η εφαρμογή του Καλλικράτη στην Πατρίδα μας, δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης. Εξήγησε ότι η εξαγγελία και η δημιουργία του Καλλικράτη, πριν από χρόνια, δημιούργησε ελπίδα στην Αυτοδιοίκηση και στους Αυτοδιοικητικούς Άρχοντες ότι κάτι τελικά μπορεί να συμβεί με την αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης. Σήμερα δυστυχώς, μετά από 8 μήνες η ελπίδα αυτή κάηκε. Το Κράτος δεν κατάλαβε ότι δημιούργησε τον Καλλικράτη για να παραχωρήσει σε μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση τον σχεδιασμό της τύχης των τόπων και των ανθρώπων της. Έτσι, μη αναθέτοντας κυρίαρχο ρόλο στη στρατηγική σχεδίαση των Δήμων πάνω στα κύρια θέματα-προβλήματα κάθε περιοχής (Περιβάλλον-Πολεοδόμηση-Ανάπτυξη-Λειτουργία) αλλά καπελώνοντάς τη, την ευνούχισε ήδη και την επαναφέρει εκεί που ήταν, δηλαδή ένα διαχειριστικό όργανο της καθημερινότητας χωρίς όραμα και προοπτική. Διερωτάται λοιπόν κανείς, γιατί δημιούργησε τον Καλλικράτη αφού από την εφαρμογή του ήταν φανερό ότι θα έχανε σε επικοινωνία με τον πολίτη λόγω πλήρους αλλαγής των μεγεθών, χωρίς να αναβαθμίσει καθόλου τον Αποφαντικό, Προγραμματικό και Σταρτηγικό του ρόλο σε τοπικό επίπεδο.

Μόνο θετικό στοιχείο μέχρι τώρα στην εφαρμογή του Καλλικράτη, είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το πρόγραμμα «Διαύγεια».

Δε δικαιολογείται ένα χρόνο σχεδόν από την εφαρμογή του Καλλικράτη να μην έχουν αναδειχθεί ακόμα ούτε τα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα των αιρετών αυτοδιοικητικών (ΚΕΔΕ-ΠΕΔ), για να δρομολογηθεί η χάραξη της στρατηγικής και να επισημοποιηθούν τα προβλήματα.

Ο δήμαρχος Πεντέλης κλείνοντας την παρουσίαση των θέσεων του υπογράμμισε: « Μια μοναχική φωνή σαν τη δική μου ελπίζω να φτάσει σε ευήκοα ώτα και να βρούμε τη δυνατότητα ευρύτερων συγκλίσεων στη σωστή και δίκαια κατεύθυνση αφού το δίκαιο είναι αυτό που καταξιώνει τις εξουσίες».

Ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης προσπάθησε για μια ακόμη φορά να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση και στους αρμόδιους υπουργούς για το καλό της Αυτοδιοίκησης και της Πατρίδας μας. Ακούει κανένας;;

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν255
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261376

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση