Ιδρυτική Διακήρυξη:Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού, 7 Μαίου 2010

Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού-ΔημήρηςΣτεργίου Καψάλης


Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Νταού Πεντέλη, Παρασκευή 7 Μαϊου 2010


-ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ
-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
-ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ  ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ
-Η  ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ
-ΟΜΑΔΑ  ΕΞΟΥΣΙΑΣ1.ΓΕΝΙΚΑ

Αγαπητοί φίλοι,  συνεργάτες, συνάδελφοι  της Αυτοδιοίκησης,  σας καλοσωρίζω  στο σπίτι μου, χώρο γέννησης και εφαλτήριο ζωής και αγώνων για μένα. Η παρουσία σας με τιμά.
Όπως  γνωρίζετε, η ανακοίνωση του χωροταξικού  του Καλλικράτη, σχηματοποιεί και το Δήμο Πεντελικού με έδρα τα Μελίσσια, καταργεί τους Δήμους Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης, σχήμα και όνομα που είχαμε προτείνει.

Σήμερα, ευρισκόμενοι  στην αφετηρία  της διαδρομής  υποβολής προς  τους Δημότες του  νέου Δήμου, της  πρότασης ανάληψης  της ευθύνης συγκρότησης  και λειτουργίας  του Μεγάλου Δήμου  Πεντελικού μας  διακατέχουν αισθήματα:
 •   ΕΥΘΥΝΗΣ για την επιτυχία αυτού του μεγάλου αυτοδιοικητικού εγχειρήματος .
 •   ΣΕΒΑΣΜΟΥ στις προσδοκίες των Δημοτών κατοίκων της περιοχής μας.
 •   ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ δυνάμεων ψυχής και σώματος για την επιτυχία.
 •   ΕΛΠΙΔΑΣ.
Το  νέο αυτοδιοικητικό  κίνημα για την περιοχή που γεννιέται σήμερα εδώ, κίνημα αξιών, ενότητας, ελπίδας, ανθρωπιάς, διαφάνειας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ζητά από όλους μας να γίνουμε νονοί του. Πάνω απ’όλα όμως ζητά γρήγορα να το γιγαντώσουμε, να το στηρίξουμε με αρχές, αξίες και ικανά στελέχη γιατί στη φάση αυτή ζωής του Κράτους και των δομών του, το λεπτό δεν περισσεύει και το επλπιδοφόρο «νέο» λείπει.

2. ΑΡΧΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

 • Ένα από τα επτά (7) πράγματα που ο άνθρωπος δεν πρέπει να έχει σύμφωνα με τον  Ματχάτμα Γκάντι, είναι  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ  ΑΡΧΕΣ», τοποθέτηση τεκμηριωμένη στο χρόνο και απαραίτητη για την επιτυχία και την πολιτική μακροβιότητα πολιτικών και πολιτικών.
 • Η θέση αυτή σε συνδυασμό  με την εμπειρεία  μας και την  αποψή μας ότι  η Πολιτική είναι  καθαρά η επιστήμη της Λογικής, μας  οδηγούν στην τοποθέτηση από την εναρκτήρια συνάντηση εργασίας μας σήμερα, των παρακάτω αρχών που προφανές είναι ότι θα αποτελέσουν  όπως και όλες οι θέσεις μας, θέματα διαβούλευσης!
 • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ : Το εγγυάται η πορεία μας στη 12ετή θητεία μας στην Αυτοδιοίκηση. Χρίσμα μας η Αγάπη και η ψήφος των κατοίκων-Δημοτών του Δήμου μας.
 •  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Το επίπεδο εξουσίας της Αμεσότητας και της Συμμετοχής. Η συμμετοχή του πολίτη στη διοίκηση, στην τοποθέτηση και την λύση των προβλημάτων καθημερινή πράξη.
 •  ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ: Ο κατάλληλος Άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
 •  ΕΛΕΓΧΟΣ: Συνεχής προληπτική προσφυγή στους ελεγκτικούς μηχανισμους με σεβασμό και εμπιστοσύνη στη λειτουργία τους.
 •  ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η αποστολή της προσφοράς στον Άνθρωπο και την Κοινωνία δεν έχει όρια χρόνου.
 • ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΙΝΟΤΗΤΑ: Σεβασμός του Δημόσιου Χρήματος και προσέγγιση των προβλημάτων, πάντοτε με τη σκέψη ότι το επιθυμητό δεν είνα πάντοτε και το εφικτό.
 • ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Η διαφάνεια δεν είναι έννοια που εννοείται, είναι έννοια που αποδεικνύεται καθημερινά.
 • ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ: Ομάδες είναι σήμερα οι εξουσίες και ΜΟΝΟ ομαδοκεντρικά επιτυγχάνουν. Επιλέγουμε τους συνεργάτες μας, τους στηρίζουμε και τότε είναι σίγουρο ότι και αυτοί θα μας στηρίξουν.
 • ΑΝΘΡΩΠΙΑ: Οι εξουσίες είναι πρόσκαιρες και δεν είναι αυτοσκοπός. Η ανθρωπιά επιβάλλεται να παραμείνει ως η πιο σταθερή μας αξία. Μην ξεχνάτε ότι: «Ανθρώπων Άρχουμε ούκ αεί Άρχουμε και κατά Νόμον Άρχουμε.» Από εμάς ο δημότης μπορεί να μη δεί το καλό που επιθυμεί, κακό είναι σίγουρο όμως ότι δεν θα δεί.
 • ΣΥΝΕΠΕΙΑ: Συνέπεια λόγων και έργων με άμμεση ανταπόκριση όπου απαιτείται. ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.
 • ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Στην εξάσκησή της το ΔΙΚΑΙΟ και το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ είναι οι πυλώνες της επιτυχίας. Πληγές στην εξάσκησή της είναι η αχαριστία και το κουτσομπολιό. Μην σας διαφεύγει της προσοχής το ότι η διοίκηση, η επικοινωνία και η εκπαιδευτική ικανότητα είναι κυρίως χαρίσματα του Θεού που εκπαιδεύονται και το ότι εντολή εκδιδομένη και μη ελεγχομένη είναι καλλίτερα να μην εκδίδεται.
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στα οικονομικά, στα διοικητικά, στα τεχνικά, παντού Πρόγραμμα και Στρατηγική με τακτικές προσέγγισης πάντοτε, όμως με φάρο το στόχο.
 • ΓΝΩΣΗ: Η εξειδίκευση σήμερα και η βαθιά επιστημονική γνώση στο θέμα πρέπει να επιζητείται πέρα και πάνω απ’όλα, όμως η πλήρης γνώση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών της κοινωνίας και των δομών της, είναι απαραίτητη.
 • ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: Αποφάσεις ευθύνης αποτέλεσμα Δημοκρατικών συμμετοχικών διαδικασιών που εμπνέουν σιγουριά και σεβασμό στον πολίτη τη δύσκολη περίοδο που περνάμε χωρίς να ξεχνάμε ότι μια απόφαση λιγότερο σωστή που λαμβάνεται επίκαιρα είναι καλύτερη από την άριστη απόφαση που λαμβάνεται άκαιρα.
 • ΠΕΙΡΑ: Η πείρα μας και η διαδρομή μας στην Αυτοδιοίκηση επί 12 ετία, στις διοικήσεις Δήμου και Συνδέσμου προφανώς και δυναμώνει την ελπίδα για επιτυχία του εγχειρήματός μας για το μεγάλο Δήμο Πεντελικού.    Άλλωστε «Η Πείρα είναι φωτιά που καίει σ’αυτόν που τον έκαψε» και όταν τη βρίσκουμε έτοιμη να την αξιοποιούμε.
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Στόχος μας η στήριξη των στοιχείων του ορεινού Δήμου Πεντελικού σε όλο το εύρος του Δήμου μας.
 • ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Αντίπαλοι για εμάς δεν υπάρχουν, διαφορετικά προγράμματα και προσεγγίσεις υπάρχουν που κι αυτές είναι σεβαστές. Οδηγούμεθα από τη διάθεσή μας για προσφορά στον τόπο και όχι από τυχόν ανεπιτυχείς εκφράσεις ή ενέργειες των άλλων Συνδυασμών.
3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 • Αγαπητοί  μου, για να διοικήσεις είναι ανάγκη να σχεδιάσεις σωστά και κατά τομέα.
 • Κυρίαρχο  στοιχείο για τη σχεδίαση είναι πάντοτε  η σωστή γνώση  και πληροφόρηση  των δεδομένων  για την κοινωνία που σχεδιάζεις: Ανθρώπινο  δυναμικό, Στελεχιακό δυναμικό, υποδομές, κτιριολόγιο, εξοπλισμός, δυνατότητες, αδυναμίες θα βοηθήσουν για να στηθεί το Πρόγραμμα του κινήματος της επόμενης 4ετίας για τον μεγάλο Δήμο Πεντελικού.
 •  Το  πρόγραμμα αυτό θα σφυριλατηθεί μέσα από  διαβούλευση που  θα ξεκινήσει από την πρώτη Δευτέρα του μηνός Ιουνίου, 7-6-2010 πάλι εδώ, οπότε εκτιμώ ότι θα έχουμε συγκεντρώσει και την πληροφόρηση για την υφιστάμενη κατάσταση στους τρείς Δήμους που συννενώνονται κατά τομέα.
4. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ:
 • Τέσσερεις ανοικτές διαβουλεύσεις την πρώτη Δευτέρα των μηνών Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου –Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια μέχρι τις εκλογές κάθε Δευτέρα.   
5. Η ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ

Με  βάση το πρόγραμμά  μας που θα στηριχθεί  στη γνώση της  παρούσας κατάστασης, προχωράμε στο  αύριο με:
 • Πλήρη γνώση και στήριξη του στελεχιακού δυναμικού των Δήμων που συννενούνται και που θα κληθεί να το εφαρμόσει αύριο.
 • Της οικονομικής κατάστασης των Δήμων που συννενούνται.
 •  Των κτιριακών υποδομών
 •  Των εξοπλισμών τους
 •  Των δυνατοτήτων και των αδυναμιών τους,με  κατάρτηση του αναγκαίου οργανογράμματος σύμφωνα και με τις υπαγορευόμενες αρμοδιότητες του «Καλλικράτη» με νέο οργανισμό και  με αξιοκρατικά στελέχη και στέγαση των υπηρεσιών που θα εξασφαλίσει εξυπηρέτηση του πολίτη και λειτουργικότητα.
6. ΟΜΑΔΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ:
 •  Το  στίγμα της ομάδας εξουσίας του κινήματος  και οι διαδικασίες  ανάδειξής της, θα πρέπει να είναι στίγμα ανάδειξης των  αρίστων στην εξουσία. ‘Αλλωστε, πάντοτε  πίστευα ότι οι εξουσίες αντιπροσωπεύουν  τις κοινωνίες  που τις εκλέγουν. * Αυτοί που θα αναλάβουν  την άλλη μέρα, την πολιτική ευθύνη του τόπου μας πρέπει να είναι Γνώστες, Ικανοί, Αδιάφθοροι οι ίδιοι, αλλά και έτοιμοι να προλάβουν την διαφθορά στα κατώτερα επίπεδα του τομέα εξουσίας τους. Να διακατέχονται από πνεύμα συνεργασίας και λειτουργίας ομάδος, εργαζόμενοι επί 24ώρου βάσεως αν απαιτηθεί, πάντοτε με κέντρο τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον. Αξιοποίηση όλων των στελεχών μας και της εθελοντικής προσφοράς του ενεργού πολίτη, κανένας δεν περισσεύει.
7. ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Αγαπητοί μου,  φίλες και φίλοι,  το εγχείρημα είναι μεγάλο, για να πετύχει δεν φτάνει μόνο να σχεδιάσουμε σωστά, να λειτουργήσουμε σωστά, να προβλέψουμε σωστά, είναι άμμεση ανάγκη από σήμερα από τώρα να βγούμε στις πόλεις μας να πλησιάσουμε τους συμπολίτες μας και να τους ενημερώσουμε για το ποιοί ήμαστε και τι πιστεύουμε. Να τους ζητήσουμε να έρθουν μαζί μας.

Να τους αποδείξουμε ότι δεν ανήκουμε σε κόμματα και φατριές αλλά ανήκουμε σ’αυτούς και στο μεγάλο Δήμο Πεντελικού.
Να τους πείσουμε ότι ό,τι κάνουμε το κάνουμε από διάθεση προσφοράς και ΜΟΝΟ και να  τους ζητήσουμε την ψήφο τους
γιατί αυτή αιτείται δεν  δίδεται και δίδεται  όταν πείσεις τον  άλλο με θέσεις, πρόγραμμα, αρχές, αξίες, ικανότητες, γνώσεις και πείρα  που έχουμε.
Αγαπητοί μου στον  αγώνα μας αυτό  για τη σύσταση και λειτουργία του Δήμου μας του Δήμου Πεντελικού με έδρα τα Μελίσσια, δεν υπάρχουν δημότες Δήμου Πεντέλης, Δήμου Ν.Πεντέλης, Δήμου Μελισσίων, ούτε προσεγγίσεις των προβλημάτων με τοπικιστική προτεραιότητα.
Υπάρχει ο μεγάλος Δήμος Πεντελικού με έδρα τα Μελίσσια και στόχο μας τη συνολική περιβαλλοντική αναβάθμιση του ορεινού μας Δήμου.
Μπροστά λοιπόν για τη νίκη για το καλό των δημοτών – κατοίκων του μεγάλου Δήμου Πεντελικού.

Ευχαριστώ,

Δημήτρης  Στεργίου – Καψάλης  

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν45
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263538

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση